Utmärkelse 2024

Kylteknikerns bästa tips

Så får du en enklare vardag i höst med din luftvärmepump

Hösten är här och med det kommer kallare dagar och behovet av att skapa ett varmt och behagligt inomhusklimat. För att din luft-luftvärmepump ska prestera på topp och ge dig en enklare vardag, delar vår kyltekniker Mert med sig av sina bästa tips. Med rätt underhåll kan du både spara energi, få en enklare vardag och förlänga livslängden på din värmepump.

kylteknikerns bästa tips

1. Se över din innerdel

Första steget är att se över din luftvärmepumpens innerdel. Kontrollera att den är ren och fri från smuts, dåliga lukter och andra odörer. En ren luftvärmepump fungerar mer effektivt, vilket sänker dina energikostnader och förbättrar luftkvaliteten i ditt hem. Detta leder till en mer behaglig och hälsosam inomhusmiljö, samtidigt som du sparar pengar.

Behöver du hjälp med rengöringen? Titta på våra två instruktionsvideor där våra kyltekniker visar hur du enkelt kan rengöra din luftvärmepump hemma. Den ena videon är en enkel snabb genomgång, medan den andra är mer detaljerad för en djupare rengöring.

Titta på vår standard rengöring video här. 
Titta på vår ingående rengörings video här. 

2. Boka service för din luftvärmepump

Om det var längesedan en professionell kyltekniker såg över din luftvärmepump, är det dags för det! Vår kyltekniker Mert rekommenderar att du bokar en service för att säkerställa att både inne- och utedelen fungerar optimalt. Under servicen rengörs pumpen noggrant, vilket gör att den kan prestera bättre och effektivare under höst och vintern. Dessutom förlänger du livslängden på din värmepump.

Intresserad av en service? Våra erfarna kyltekniker står redo att hjälpa dig. Boka en service redan idag och förläng livet på din värmepump.

3. Stäng inte av luftvärmepumpen

Ett vanligt misstag när temperaturen sjunker är att stänga av luftvärmepumpen helt. Men genom att stänga av värmepumpen kan det faktiskt öka dina kostnader och slita på pumpen. Mert rekommenderar istället att du låter pumpen gå på lägre hastighet vid önskad temperatur. På så sätt hålls ditt hem behagligt, samtidigt som värmepumpen behöver jobba mindre, vilket förlänger dess livslängd och håller energikostnaderna låga.

Bonustips! Kontrollera fogskummet!

Ett sista tips från Mert är att se till att fogskummet runt din luftvärmepump är intakt. Med åren kan det lossna, vilket påverkar inomhustemperaturen och tvingar pumpen att arbeta hårdare än nödvändigt. Genom att fylla på med nytt fogskum kan du säkerställa en effektiv värme och samtidigt hålla objudna gäster ute!

fogskum innedel

Säkra en bekymmersfri höst med rätt underhåll

Genom att följa våra kyltekniker Merts tips kan du njuta av ett behagligt och energisnålt inomhusklimat hela hösten och vintern. Oavsett om du behöver hjälp med rengöring, service, eller bara vill säkerställa att din luftvärmepump fungerar optimalt, finns vi här för dig.

Har du frågor eller vill ha rådgivning? Tveka inte att kontakta oss! Våra experter står redo att ge dig personlig rådgivning och hjälpa dig att få ut det mesta av din luftvärmepump.

Boka din service idag och förbered dig för en bekymmersfri höst med en pålitlig och effektiv värmelösning.

Prenumerera på vårt
nyhetsbrev!

Få reda på de senaste nyheterna från vårt företag, tips och tricks från våra kunniga kyltekniker, förtur till våra erbjudanden och mycket mer!

Fyll i din e-postadress här nedan för att inte gå miste om något.

Du kan avregistrera din prenumeration när du vill. För mer information on Treza Solutions intergritetspolicy, kolla in vår integritetspolicy.

Treza Solutions logotyp